Merhabalar
Sv2 plc kullanarak 360 puls encoder ile wfd el invertörlü bir motoru cift hız ile kontrol ediyorum.Örnegin 340 mm boy giriyorum 370 mm çıkıyor benim istegim her işlemden sonra farkı düzeltmek nasıl yapılabilir yardım istiyorum.
Faruk
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
encoder boy kaçırma
- fakbas
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: encoder boy kaçırma
Merhaba,
VFD-EL serisi sürücü ile pozisyonlama yapamazsınız. PLC tarafında oluşturacağınız algoritma ile yanlızca hız kontrol ile sürebilirsiniz. Örneğin 340mm belirlendi ancak 370mm çıktı ozaman tersi yönde frekans üretmeye başla gibi. Burada encoderi saydırırken belirlediğinzi pulse değerlerinde kaçırma olmadan işlem yapabilmek için DHSCS - Yüksek Hızlı Karşılaştırmalı Set Komutu
'nu inceleyebilirsiniz. Benzer şekilde reset içinde DHSCR komutu kullanılır.
VFD-EL serisi sürücü ile pozisyonlama yapamazsınız. PLC tarafında oluşturacağınız algoritma ile yanlızca hız kontrol ile sürebilirsiniz. Örneğin 340mm belirlendi ancak 370mm çıktı ozaman tersi yönde frekans üretmeye başla gibi. Burada encoderi saydırırken belirlediğinzi pulse değerlerinde kaçırma olmadan işlem yapabilmek için DHSCS - Yüksek Hızlı Karşılaştırmalı Set Komutu
'nu inceleyebilirsiniz. Benzer şekilde reset içinde DHSCR komutu kullanılır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey