Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Asda A2 servo surucu hız değerini almıyor
- Oğuzcan
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Asda A2 servo surucu hız değerini almıyor
Merhabalar kolay gelsin plc modeli olarak AS218px ve sürücü modeli olarak AsdaA2 var yotube sayfanız ve arastırmalarım sonucu com2port uzerınden canopen ile surucu kontrolu yapılabılıyor gereklı komut satırlarını ve parametre ayarlarını yaptım haberlesmem var hatta servo servo on yapınca motor otuyor Ekran Co-Ld cıkıyor ama servo motorua hz degeri olarak DWord deger verıyorum(1000) fakat cok cok mınımal hareket yapıyor tutunca hıısedıyorum sızce neyden kaynaklı hangı parametreyı degıstırmem lazım.
Resımler ektedır.
Resımler ektedır.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Re: Asda A2 servo surucu hız değerini almıyor
Merhaba,
Öncelikle komut içerisinde rpm değeri 0.1rpm çözünürlüktedir. Yani 1000 girdiğiniz aslında 100.0rpm değerine tekabül ediyor. Ayrıca motorun hızı sadece kontrolcüden gönderdiğiniz pulse'nin frekansına göre değil aynı zamanda servodaki elektronik dişli oranınızada bağlıdır. Servo Sürücülerde Elektronik Dişli Oranı ile Devir ve Çözünürlük Hesabı
Öncelikle komut içerisinde rpm değeri 0.1rpm çözünürlüktedir. Yani 1000 girdiğiniz aslında 100.0rpm değerine tekabül ediyor. Ayrıca motorun hızı sadece kontrolcüden gönderdiğiniz pulse'nin frekansına göre değil aynı zamanda servodaki elektronik dişli oranınızada bağlıdır. Servo Sürücülerde Elektronik Dişli Oranı ile Devir ve Çözünürlük Hesabı
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- Oğuzcan
- İletişim:
Anladım zaten bende sırasıyla demiyorum örneğin 1000 daha sonra 10000 yazıyorum dişli veya redüktör yok şuan boşta çalıştırıyorum ne yapmam lazım sizce ve ilerlemen doğru mu sizce
- İslam
- İletişim:
Bir önceki mesajımı dikkatlice okuyun ve servo tarafındaki ayarlarınızı kontrol edin.
- Oğuzcan
- İletişim:
Merhabalar İslam bey mesajınızı okudum ve p44/45 parametresini bir kaç redüktör için değiştirdim fakat yine olmadı motor milim milim dönüyor fakat dediğim gibi ben dvlpsc komutu uzerıden 1000 gonderıyorum fakat nafile hız modundan mı kaynaklı acaba? anlayamadım
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Oğuzcan
- İletişim:
Tekrar dan Merhabalar İslam bey parametre P1/01=2(Hız makrosu)'de idi ben onu P1/01=1(Pozisyon makrosu) yaptım ve motor dilediğim hızda dönmeye başladı P1/44-45 parametresiyle oynamadım fabrika ayarı olan P1/44=128 p1/45=10 idi sizce burada anlamadım mantık nedir yani kontrol makrosu hakkında ben hız makrosunu seçtiğim de sizce neden olmadı da pozisyon makrosu seçilince oldu?
Teşekkür ederim bu arada zaman ayırdığınız içim.
Teşekkür ederim bu arada zaman ayırdığınız içim.
- İslam
- İletişim:
P1-44 ve P1-45 üzerinden motorun 1 turdaki pulse cinsinden çözünürlüğünü belirliyorsunuz. Ayrıca burada girdiğiniz pulse değeri doğrudan hızınızıda etkiliyor. Özel bir mantığı bulunmuyor esasen, pulse ile sürülüyorsa P1-01 parametresi harici pozisyon moduna alınmalı. Hız kontrol modunda pulse ile değil sürücüde sabit hız ya da analog sinyal ile sadece hız veriyorsunuz herhangi bir pozisyonlama yapılmıyor.
- Oğuzcan
- İletişim:
Teşekkür derim İslam bey mantığını daha iyi anladım kolay gelsin