Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
HMI ile ASDA-B2 Kontrolü
- mahsumyasar
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
HMI ile ASDA-B2 Kontrolü
Dop-107BV model HMI ile ASDA-B2 model servo sürücüyü kontrol etmek istiyorum.
DiaScreen de Başlatma butonunun adresi SERVO-214.8, hızın girildiği Numeric Entryi SERVO-112ye adresledim.
HMIın COM1 pinlerinden 1 ve 6 cı pinleri ASD-CNIE0BO6 aparatı kullanarak CN3 soketine bağladım.
Daha önce servo sürücüyü P2-08 parametresine 10 değerini yollayarak resetledim.
Ve P3-01e 1, P3-02e1, P3-03e 0 parametrelerini girdim.
Ancak tüm bunlara rağmen HMI ekranında COM Station No.1 SERVO-[214] Read Error 3 ve COM Station No.1 SERVO-112 Read Error 3 hatalarını alıyorum.
DiaScreen de Başlatma butonunun adresi SERVO-214.8, hızın girildiği Numeric Entryi SERVO-112ye adresledim.
HMIın COM1 pinlerinden 1 ve 6 cı pinleri ASD-CNIE0BO6 aparatı kullanarak CN3 soketine bağladım.
Daha önce servo sürücüyü P2-08 parametresine 10 değerini yollayarak resetledim.
Ve P3-01e 1, P3-02e1, P3-03e 0 parametrelerini girdim.
Ancak tüm bunlara rağmen HMI ekranında COM Station No.1 SERVO-[214] Read Error 3 ve COM Station No.1 SERVO-112 Read Error 3 hatalarını alıyorum.
- Yakup
- İletişim:
Re: HMI ile ASDA-B2 Kontrolü
Merhaba
ERROR3 genel bir haberleşme hatasıdır, com1 ile haberleşmeyi sağladığınız yazmışsın haberleşem ayarlarını doğru yaptınız mı sürücü istasyon adresini verdiniz mi?
Hangi haberleşme üzerinden bağlantı yapmaya çalışıyorsunuz.
ERROR3 genel bir haberleşme hatasıdır, com1 ile haberleşmeyi sağladığınız yazmışsın haberleşem ayarlarını doğru yaptınız mı sürücü istasyon adresini verdiniz mi?
Hangi haberleşme üzerinden bağlantı yapmaya çalışıyorsunuz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- mahsumyasar
- İletişim:
Sürücü istasyon adresi vermedim. RS-485 ile haberleşiyorum. DiaScreende istasyon adresini 0 yapınca read error 3 hatası gitti ama şimdi başlata basıyorum write error f hatası alıyorum hız değeri de giremiyorum
- mahsumyasar
- İletişim:
Parametreleri yanlış girmişim
03-00: 01 (İstasyon Numarası)
03-01: 11 (Baud Rate: 9600bps)
03-02: 11 (7,E,1 Modbus ASCII)
olarak düzeltim. Şimdi hata almıyorum fakat devir 1000 olmasına rağmen başlat tuşu ile beraber çalışmıyor. Deviri değiştirmeye çalışınca write error 9 hatası alıyorum
03-00: 01 (İstasyon Numarası)
03-01: 11 (Baud Rate: 9600bps)
03-02: 11 (7,E,1 Modbus ASCII)
olarak düzeltim. Şimdi hata almıyorum fakat devir 1000 olmasına rağmen başlat tuşu ile beraber çalışmıyor. Deviri değiştirmeye çalışınca write error 9 hatası alıyorum
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Yakup
- İletişim:
Data tipi ve data formatını yanlış yazmışsınız.
Data tipi :dword
Data formatı:signed Decimal yapın aynı zamanda max limin 1000 değeri girin o şekilde deneyin.
Data tipi :dword
Data formatı:signed Decimal yapın aynı zamanda max limin 1000 değeri girin o şekilde deneyin.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- mahsumyasar
- İletişim:
Dediğiniz değişikliği ve hız modu ayarlarını yaptım ancak yine olmadı.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- mahsumyasar
- İletişim:
HMI ile ASDA-B2'nin kontrolünde CN1 soketinde bir işlem yapmam gerekir mi?
- mahsumyasar
- İletişim:
CN1'de 11-17. pinleri ve 34-14.pinleri köprü yapınca sorun düzeldi sağolun.