Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

TAP CN03 Kullanımı

Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

TAP CN03 Kullanımı

Mesaj gönderen bayram.caliskan »

Merhaba
28SV plc, A2 2 Adet Servo ve Canopen kartı var elimde Canopen haberleşme ile servo süreceğim fakat önceki forumdan sonlandırma direnci diye birşey hatırlıyorum yada onun yerine tap cn03 isimli bir kart kullanmak gerekliymiş aldım ama kullanımı çözemedim son servodan çıkan kabloyu bu karta bağlamam yeterlimi yoksa üzerindeki klemenslere birşeyler bağlamalımıyım? Bana yardımcı olabilirmisiniz?
Bayram Çalışkan
Endüstriyel Otomasyon Teknikeri
Besta Makina Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: TAP CN03 Kullanımı

Mesaj gönderen Uğur »

PLC CANopen kartından çıktığınız klemens bağlantılı kabloyu TAP CN03 e bağlayarak üzerinden sonlandırma direncini aktif ederek yine RJ45 noktasından da çıkarak ASDA-A2 servolara gir çık yaparak bağlantı yapabilirsiniz. Son servo sürücünün boşta kalacak 2. RJ45 noktasına da sonlandırma direnci bağlayabilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:

Merhaba
  • A2 sürücümün bağlantı tarafını hallettim. önceden yayınlanmış DELTA DVP PLC -ASDA A2 Servo CANopen Haberleşme Konfigürasyonu isimli bir videodan adımları takip ettim fakat bir yerinde resimde görünen hata çıkıyor. Sebebi nedir acaba?
  • Canopen haberleşmeyle plc tarafında sürücünün ilgili parametrelerini okumak ve yazmak için örnek program paylaşabilirmisiniz?
İyi Çalışmalar
1.PNG
2.PNG
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Bayram Çalışkan
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

PDO mapping içerisine eklediğiniz 2 değişken toplam uzunluğu zaten 8 byte (32bit + 32bit) değerine ulaşmış. Bu sebepten dolayı içerisine daha fazla adres ekleyemezsiniz. Sizin kullanımınıza sunulmuş 4 adet 8 byte uzunluklu PDO Tx ve RX mapping adres bulunmaktadır. Diğer PDO mapping bloğunu seçerek adresi (P6-03) onun içerisine eklemelisiniz.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:

Peki örnek bir plc programı paylaşabilirmisiniz? Homing yapabilecek ve 1 dahili pozisyon çalıştıracak şekilde. Kusuruma bakmayın bu haberleşme kısımı için baya geç kaldım bir yerlerden başlamak istiyorum.
Bayram Çalışkan
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Örnek PLC programı olamaz çünkü bu bir konfigürasyondur. Aşağıdaki video içerisinde bu konfigürasyonun anlatılışı pozisyon ve hız değerlerinin belirlenmesi ve start işlemleri gösterilmektedir. İzleyerek uygulamalısınız.

CANOpen İle Motor Sürme

Whatsapp Kanal

“Servo Forum” sayfasına dön