Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
	Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Asda B2 servo Cn3 bağlantısı
- ergen
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Asda B2 servo Cn3 bağlantısı
Arkadaşlar kolay gelsin .RS 232 çevirici var bu çeviriciyle delta soft programıyla servo sürücüye bağlanabilir miyim . 
![Resim]() bu Cn3 konnektor tarafının bağlantısı RS232 çevirici tarafının bağlantısı nasıl olacak.
 bu Cn3 konnektor tarafının bağlantısı RS232 çevirici tarafının bağlantısı nasıl olacak.

Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

- Turhan
- İletişim:
Re: Asda B2 servo Cn3 bağlantısı
Merhaba,
ASDASoft progrramını kullanarak P3-05 parametresini 1 tanımlamanız durumunda RX, TX ve GND pinleri üzerinden haberleşme sağlayabilirsiniz.

ASDASoft progrramını kullanarak P3-05 parametresini 1 tanımlamanız durumunda RX, TX ve GND pinleri üzerinden haberleşme sağlayabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
						Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- ergen
- İletişim:
Turhan bey kolay gelsin. Ayarları yapıyorum benim sorum PC tarafındaki dişi 9 pinli konnektör bağlantısı nasıl olacak.
CN3 PC
1---------------------5
2---------------------3
4---------------------2
Bu şekilde kendim kablo hazırladım bağlantı kuramadım.

CN3 PC
1---------------------5
2---------------------3
4---------------------2
Bu şekilde kendim kablo hazırladım bağlantı kuramadım.
- Turhan
- İletişim:
Eğer PC tarafındaki bağlantı tipiniz RS-232 ise,
Sürücü 2(TX) -----> PC (RX)
Sürücü 4(RX) -----> PC (TX)
Sürücü 1 (GND) --> PC (GND) pinlerine bağlı olmalıdır ve ASDASoft tarafından PC comport noktası sorunsuz görülmelidir.
Not: PC tarafındaki pin dağılım şemanızı PC üreticisi tarafıdan doğrulayınız.

Sürücü 1 (GND) --> PC (GND) pinlerine bağlı olmalıdır ve ASDASoft tarafından PC comport noktası sorunsuz görülmelidir.
Not: PC tarafındaki pin dağılım şemanızı PC üreticisi tarafıdan doğrulayınız.
DELTA Electronics Turkey
- ergen
- İletişim:
Turhan bey kolay gelsin
Bendeki RS232 dönüştürücü bu
Sürücü 2(TX) -----> PC pin2(RX)
Sürücü 4(RX) -----> PC pin3 (TX)
Sürücü 1 (GND) --> PC pin5 (GND) bu şekilde bağlantı yaptım.
Sürücü P3-05--0001 yaptım
Bağlantı kuramadım başka ayar yapmam gerekiyor mu?

Bendeki RS232 dönüştürücü bu
Sürücü 2(TX) -----> PC pin2(RX)
Sürücü 4(RX) -----> PC pin3 (TX)
Sürücü 1 (GND) --> PC pin5 (GND) bu şekilde bağlantı yaptım.
Sürücü P3-05--0001 yaptım
Bağlantı kuramadım başka ayar yapmam gerekiyor mu?

- durabey
- İletişim:
Hocam bilgisayardaki 9 primli konnktör ile servi cn3 bağlantısını nasıl yaparım

- durabey
- İletişim:
durabey yazdı: 10 Tem 2021, 10:47 Hocam bilgisayardaki 9 pimli konnktör ile servo cn3 bağlantısını nasıl yaparım
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
Önceki mesajda belirtildiği gibi ;
Sürücü 1 (GND) --> PC (GND) bağlantısı sağlanmalıdır. PC tarafında ki pinler sizin öğrenmeniz gereken bir bilgidir. Öncelikle PC'nizde seri port olduğuna emin olun. VGA girişi ile bağlantı sağlayamazsınız. Bağlantıları hallettikten sonra ASDASoft Yazılımı ile ASDA-B2 Servo Bağlantı ve JOG Çalışma videosundan ASDA-Soft programına nasıl online olmanız gerektiğini izleyebilirsiniz.

Önceki mesajda belirtildiği gibi ;
Sürücü 1 (GND) --> PC (GND) bağlantısı sağlanmalıdır. PC tarafında ki pinler sizin öğrenmeniz gereken bir bilgidir. Öncelikle PC'nizde seri port olduğuna emin olun. VGA girişi ile bağlantı sağlayamazsınız. Bağlantıları hallettikten sonra ASDASoft Yazılımı ile ASDA-B2 Servo Bağlantı ve JOG Çalışma videosundan ASDA-Soft programına nasıl online olmanız gerektiğini izleyebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey