Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
ASD-A2 HOME POZİSYONUNA GİTME
- A.Emre
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
ASD-A2 HOME POZİSYONUNA GİTME
Merhabalar.
Şu anda üzerinde çalıştığımız projede asd-a2 3 kw servo mevcut. Pulse yöntemiyle servoya hareket veriyoruz. Home işlemi yaparken dzrn komutunu kullanıyorum. Bu işlemde sensörün yükselen kenarında servo yön değiştiriyor ve düşen kenarında da durup kendini sıfırlıyor. Sistemde bazen 1 mm gibi sapma olabiliyor. Servo home yaparken sensörün düşen kenarında ters yöne dönmeye başlasın. Daha sonra sensörü gördüğü sürece yavaş ilerlesin istiyorum. Can open da home tipi seçilebiliyor, bunu pulse ile gerçekleştirirken de home tipini seçebilirmiyim? Manyetik sensör kullanıyorum bunun yerine başka bir şey kullanabilirmiyim daha stabil çalışması için.
İyi çalşmalar.
Şu anda üzerinde çalıştığımız projede asd-a2 3 kw servo mevcut. Pulse yöntemiyle servoya hareket veriyoruz. Home işlemi yaparken dzrn komutunu kullanıyorum. Bu işlemde sensörün yükselen kenarında servo yön değiştiriyor ve düşen kenarında da durup kendini sıfırlıyor. Sistemde bazen 1 mm gibi sapma olabiliyor. Servo home yaparken sensörün düşen kenarında ters yöne dönmeye başlasın. Daha sonra sensörü gördüğü sürece yavaş ilerlesin istiyorum. Can open da home tipi seçilebiliyor, bunu pulse ile gerçekleştirirken de home tipini seçebilirmiyim? Manyetik sensör kullanıyorum bunun yerine başka bir şey kullanabilirmiyim daha stabil çalışması için.
İyi çalşmalar.
- Turhan
- İletişim:
Re: ASD-A2 HOME POZİSYONUNA GİTME
Merhaba,
Bu durumda iki farklı prosedür işletebilirsiniz.
1. Sürücü ASDA-A2 olduğu için dual çalışma modunu Dahili Pozisyon/Harici Pozisyon seçip (P1-01= 0D) Homing işlemini, dahili pozisyonlamada Sensör ve Z fazına göre gerçekleştirdikten sonra 'Home Tamamlandı' çıkışı ile Harici pozisyonlamaya geçebilirsiniz.
2. DZRN Komutu ile Sürücü üzerinde bulunan Z fazını PLC ye girerek Home sensöründen sonra gelen Z fazına göre homing işlemini tamamlayabilirsiniz.
OCZ fazı için kullanılacak data ve bitler PLC modeline ve pals çıkış kanalına göre farklılık göstermektedir. Bu iki bilgiyide belirtirseniz daha hassas homing işlemi için Z fazını nasıl kullanacağınızı izah edebilirim.
Bu durumda iki farklı prosedür işletebilirsiniz.
1. Sürücü ASDA-A2 olduğu için dual çalışma modunu Dahili Pozisyon/Harici Pozisyon seçip (P1-01= 0D) Homing işlemini, dahili pozisyonlamada Sensör ve Z fazına göre gerçekleştirdikten sonra 'Home Tamamlandı' çıkışı ile Harici pozisyonlamaya geçebilirsiniz.
2. DZRN Komutu ile Sürücü üzerinde bulunan Z fazını PLC ye girerek Home sensöründen sonra gelen Z fazına göre homing işlemini tamamlayabilirsiniz.
OCZ fazı için kullanılacak data ve bitler PLC modeline ve pals çıkış kanalına göre farklılık göstermektedir. Bu iki bilgiyide belirtirseniz daha hassas homing işlemi için Z fazını nasıl kullanacağınızı izah edebilirim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- A.Emre
- İletişim:
PLC DVP28SV2 serisi kullanıyorum. Pals çıkış kanalı olarak Y0-Y1 de ve Y2-Y3 de olmak üzere iki adet asd-a2 3kw servom mevcut.
iyi çalışmalar.
iyi çalışmalar.
- Turhan
- İletişim:
PLC programında M1578 bitini Reset konumuna alın ve D1312 datasına sıfırdan farklı bir sayı girin girdiğiniz bu sayı Home sensöründen sonra PLC'nin kaçıncı Z fazı sonrasında homing işlemini bitireceği anlamına gelmektedir. Home sensöründen sonra Z fazına göre homing yapmak size daha karalı pozisyon hassasiyeti ve konumlama sağlayacaktır.
Not: Y0,Y1 çıkış kanalına ait sürücü Z fazını X1 girişine, Y2,Y3 çıkış kanalına ait sürücü Z fazını X5 girişine bağlayınız.
Not: Y0,Y1 çıkış kanalına ait sürücü Z fazını X1 girişine, Y2,Y3 çıkış kanalına ait sürücü Z fazını X5 girişine bağlayınız.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- A.Emre
- İletişim:
M1578 bitini reset yaptım. D1312 datasına değer atadım. Y2-Y3 kanalı için X5 girişine home sensörünü kullandım şu an. Z fazını girişlere nasıl bağlayabileceğimi anlayamadım. Home sensörünü herhangi bir inputa girip z fazını x5 e mi girmem gerekiyor? Eğer öyleyse bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim?
Teşekkürler.
Teşekkürler.
- Turhan
- İletişim:
Servo sürücünün 13.pini olan GND klemensine güç kaynağınızın 0VDC ucunu uyguladıktan sonra servonun Z fazı geldiğinde 48.pin olan OCZ klemensinden 0VDC anahtarlanmış bir şekilde geri alabilirsiniz.
Dolayısı ile PLC X girişleriniz - (Eksi) ile tetiklenecektir.
Dolayısı ile PLC X girişleriniz - (Eksi) ile tetiklenecektir.
DELTA Electronics Turkey
- A.Emre
- İletişim:
Turhan Bey yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Fakat anlayamadığım bir nokta var. Home sensörünü X4 e girip sürücüden aldığım z fazını X5 girişine girecek gibi düşünüyorum şu an. İnputlarım pnp olduğu için z fazını röleden geçirip X5 girişine 24 volt gireceğim. DZRN komutuna yine home sensörü olan x4 yazacağım. Buraya kadar bir yanlışım varsa düzeltir misiniz?
Bide Z fazına nasıl bir değer atamam gerekiyor. Gitmesi gerektiği kadar pulse adedi olarak tahmin ediyorum şu an ama emin değilim o konuda.
İyi çalışmalar.
Bide Z fazına nasıl bir değer atamam gerekiyor. Gitmesi gerektiği kadar pulse adedi olarak tahmin ediyorum şu an ama emin değilim o konuda.
İyi çalışmalar.
- Turhan
- İletişim:
DVP-SV2 serisi PLC; Y0,Y1 pals çıkış noktası için Home sensörü girişi X2, Z fazı girişi X1 giriş noktası olmaldır. Benzer şekilde Y2Y3 pals çıkış noktası için Home sensörü girişi X6, Z fazı girişi X5 giriş noktası olmaldır. OCZ fazını röleden daha hızlı anahtarlama yapan bir araç üzerinden anahtarlamanız daha hassas olacaktır.
D1312 datasına 1 sayısını MOV ederseniz servo sensörden kurtulduktan sonraki ilk Z fazında duracaktır.
D1312 datasına 1 sayısını MOV ederseniz servo sensörden kurtulduktan sonraki ilk Z fazında duracaktır.
DELTA Electronics Turkey
- A.Emre
- İletişim:
Y2-Y3 pals çıkış noktası için sensörleri bağladım. Servo sensörden kurtulduktan sonra kendini tekrar sensöre alıyor. Tekrar sensörden düşüp yine sensörün üstüne geri geliyor. Sürekli olarak gitgel yapıyor ve servo durmuyor Turhan Bey.
Bunun nedeni ne olabilir?
Teşekkür ederim.
Bunun nedeni ne olabilir?
Teşekkür ederim.
- Turhan
- İletişim:
Benzer çalışmayı test ettiğimde belirttiğiniz sorun ile karşılaşmadım. Z fazını röle üzerinden anahtarlamanız home işlemini bozuyor olabilir.
DELTA Electronics Turkey