Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Asd-A2 Canopen kontrol

Kullanıcı avatarı
apomavi
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Asd-A2 Canopen kontrol

Mesaj gönderen apomavi »

Merhaba. Sistemimizde 4 adet servo surucu bulunmakta. bu suruculerın 3 ü birlikte senkron calısıyor. senkron calısanları bırını master olarak analog voltaj hız modunda suruyorum ılerı ve gerı olucak sekılde. 4. surucuyude analog voltaj hız modunda suruyorum ılerı ve gerı olucak sekılde. Ben bu sıstemı analog voltajlardan kurtaarmak ıcın canopen ıle calıstırmayı dusunuyorum. ılerde sıstemı pozısyın kontrool modunda da surmemız gerekebılır o yuzden canopen kullanmayı dusundum lakın hıc deneyımım yok bu konuda. PLC olarak dvp12SET var elımızde. Ben bu plc ye dvpcopm-sl alıp servoların 4 unu de kontrol edebılır mıyım? dezavantajı ne olur ? ılerı gerı modda hız kontrol ıle sıkıntısız surebılır mıyım acaba? dvpcopm-sl ıle ılgılı manualı ve konfıgurasyon vıdeosu dısında baska kaynak bulamadım. ayrıca canopen kablolarını suruculere baglarken son surucuye direnc baglayın denıyor. bunu yapmazsak ne olur yapıcaksak da tam olarak nereye yapacagız?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Asd-A2 Canopen kontrol

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

CANOpen haberleşme üzerinden de servo sürücüleri Speed modda kullanabilirsiniz. Bunun için DVP-SE PLC ve COPM-SL modülünü kullanabileceğiniz gibi AS200 serisi PLC'nin dahili CANOpen portunu doğrudan kullanabilirsiniz.

COPM-SL kullanmanız gereken durumda ASDA-A2 CANopen Dokümanından 3.4 Profile Velocity Mode başlığındaki adresleri kullanarak CANOpen üzerinden hedef hız değeri ve rampa değerlerini yazabilir Control Word adresin bitlerini kullanarak Sürücülere Start/Stop sinyali gönderebilirsiniz.

AS200 serisi PLC kullanırsanız özel bir CANOpen konfigürasyonuna ihtiyaç duymadan dahili CANOpen portu üzerinden komut tabanlı olarak servoları point to point pozisyonlayabilir yada speed modda çalışabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
apomavi
İletişim:

Mesaj gönderen apomavi »

kac parametreyı kontrol edebılırım bu dvpcopm-sl ıle ? ayrıca o parametrelerın altında yazan bir çok değişken var " modes of operatıon , control word vb. " Bunlar ne anlama gelıyor genel ıtıbarıyla acıklayabılırmısınz? manualınden baktıgım kadarıyla modes of operatıon servonun hangı modda calısacagını ayarlamakta. lakın forumda sızlerın paylastıgı bır ornege rastladım. o mod ayarlama kısmına hız modu ıcın 303h yazdırmıssınız. bu degerlerı neye gore yazıyoruz ? analog voltaj ıle hız kontrol ıle farkı olur mu? canopen uygulama manuelınden cok fazla anlamadım bunun uygulama orneklerı elınızde varmı acaba?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

DVPCOPM-SL modülü SDO konfigürasyonu ile her bir servo sürücüye 4 x 8 = 32 Byte veri yazabilir ve 4 x 8 = 32Byte veri okuyabilirsiniz. Mode of Operation servo sürücünün çalışma modu yani speed, tork, pozisyon ... modunu belirler ve 03 numaralı çalışma modu da Hız kontrol modu anlamına gelir.

Manuelde yer alan bilgileri ve CANOpen haberleşme konfigürasyonu bir mesaj altında belirtilecek kadar kısa bilgiler değildir. Daha önce CANOpen haberleşme ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadıysanız ve kullanacağınız ürünleri henüz temin etmediyseniz. Doğru ürün konfigürasyonu ve başlangıç eğitimi için müsaitlik durumuna göre en yakın Delta Bölge Partneri ile irtibata geçmenizi öneririm.

Delta Electronics Partner Ağı
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“Servo Forum” sayfasına dön