Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ASD A2 Return to Z Pulse

Kullanıcı avatarı
sevincom
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ASD A2 Return to Z Pulse

Mesaj gönderen sevincom »

Merhaba,

Servonun home sensörünü dijital değil, PLC modbus üstünden aldığım için gecikme yaşanıyor. Bu sebeple hep aynı pozisyonda konumlayabilmesi için ORGP modunda Return to Z pulse olarak belirledim. Fakat home'dan sonra motor bazen 0° pozisyonunda duruyor bazen arada bir yerde duruyor. Daha önceki çalışmalarımda 0°'de durmazsa bir tur sonra 360° daha dönüp yine 0°'de duruyordu.
Bu ECMA 400W motorda ara değerde durmasının sebebi ne olabilir?

Z pulse motorun bir turunda birden fazla noktada mı bulunuyor? Kaç derecede bir bulunuyor?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: ASD A2 Return to Z Pulse

Mesaj gönderen Turhan »

Eğer ASDA-A2 serisi servoyu dahili pozisyonlama modunda kontrol ediyorsanız Homing işleminden hemen sonra bir PR çalıştırarak Absolute 0 hedef pozisyonu ile motoru 0 noktasına pozisyonlayabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
sevincom
İletişim:

Evet ASD A2 PR mod ile çalıştırıyorum. Fakat tanımladığım PR sensörün gördüğü pozisyona göre sıfırlama yapıyor. Dolayısıyla haberleşmedeki zaman kaybı kaynaklı hiçbir zaman hep aynı noktada sıfırlayamıyor. Ben de bu yüzden motorun kesin aynı noktada olan z pulse ini kullanmayı düşündüm ama olmadı.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Sensör sinyalindeki gecikmeyi telafi edebilmek için zaten Z fazınıda içeren bir home methodu kullanmalısınız. Eğer bu gecikme Motorun 1 tam turluk hareketinden daha uzun sürede gerçekleşiyor ise o zaman home sensörünüzü haberleşme üzerinden değil doğrudan sürücü Dijital girişlerine bağlamalısınız.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
sevincom
İletişim:

Turhan Bey, anlattığınız kısma kadar sorun yok. Sorun şöyle, Z pulse'i bulup 0 pozisyonunda duracak gibi ayr yapıyoruz. Fakat güç kapatıldığında tekrar home yapınca normalde 1 tam tur fazla atması gerekirken 45 derece kadar fazla dönüyor. Ve bu kısım sürekli değişken bir kere home yaptığımızda 45 derecede duruyorsa servo gücü kesip tekrar verdiğimizde 30 derecede durabiliyor.

“Servo Forum” sayfasına dön