Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ASDA A2 ecam rampa ve engage sorunu

Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ASDA A2 ecam rampa ve engage sorunu

Mesaj gönderen fractal »

selamlar;

asda a2 ecam uygulaması yapıyorum.ne yaptıysam engage ilemini rampalı olarak başlatıp bitiremedim.dokumanları ınceledima ama bulamadım.speed fitting ve manuel tablo oluşturmayı denedim.speed fitting yaptığımda 200 nokta icin denedim.sistem aşırı vuruntulu calıştı.trapeozodial olması gerektiğini dusundum ama olmadı.bu konuda ne yapabilirim..ve diğer sorunumda engage olduğunda bir dijital cıkısı nasıl aktif ederim.

teşekkurler.
Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:

Re: ASDA A2 ecam rampa ve engage sorunu

Mesaj gönderen fractal »

cevap yazan yok telede bakan yok...
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Ecam eğrinizin grafiğini paylaşırsanız hız grafiğine bakarak daha net görebiliriz.
Ecam ayarlarındaki area+ ve area- değerleri ecam engage olduğuktan sonra master pozisyon açısını vererek digital çıkışı aldırabilirsiz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:

Mesaj gönderen fractal »

asagıdakı ayarları yapıyorum ama.sistem hedef pozisyona kadar cok sayıda kalk-dur seklinde calışıyor.amacım rampalı sekilde engage olup pozisyona rmapalı sekilde ulaşıp dursun.hedefim 10.000.000 puls.

Resim
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Buradaki hız eğrisine bakınca dur kalk sebebi cam eğrisi olmadığı görünüyor.

Olası nedenler;
- Aşırı yüklenme kaynaklı bir dur kalk olabilir. Motor yüklenmesini kontrol edin.
- Master enkoder kesintili yada vibrasyonlu sinyal üretiyor bunu anlamak için master kaynağı 1ms dahili kaynak yaparak test edin.

Not: Teknik destek DELTA Türkiye ekibinin yanında ürün tedarik ettiğiniz bayilerimiz aracılığı ile de verilmektedir. Bizler farklı görevlerimiz dolayısıyla bazı zamanlarda destek vermeyi kesintili yada gecikmeli verebilmekteyiz. Bu durumda ürün tedarik ettiğiniz bayii ile itişime geçmeye onlardan destek talebinde bulunmaya çekinmeyin.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:

Mesaj gönderen fractal »

slave servo motor boşta calışıyor.master kaynak ac motordan test icin enkoder sinyali alıyor.cn5 icin.manuel tablo oluşturduğumda rampasız sekilde direkt engage oluyor.hız ayarlama ile yapmak istediğimde bu kalk dur seklinde oluyor.ama kalk dur yapsa bile master ekseni takip ediyor.hızlanınca hızlanıyor yavaşlayınca yavaşlıyor.

pr larla ilgili bir sıkıntı olurmu.pr 53 de bu işlemi yapıyorum.ama aktif pr path 2053 gibi gozukuyor..
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

PR ile ilgili değil aktif PR doğru görünüyor. Pozisyon ve hız grafiğinde dur kalka dair bir durum görünmüyor, dur kalka neden olabilecek lead pals tanımı da olabilir. Yine de cn5 ten değil dahili 1 ms kaynak ile çalıştırarak benzer durum mu gözlemleyin. Sorun devam ederse tedarik ettiğiniz bayiden yerinde destek talep ediniz.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:

Mesaj gönderen fractal »

selamlar_;

p5-84 128000 yapınca isteiğim gibi oldu.ama rasındakı bağıntıyı anlamadım.senkrona girince yani engage olunca DO2 dende cıkış alabiliyorum.şimdi tek sorunum kesim boyu tamamlandığında nasıl cıkış alabilirim.kesim boyu master enkoderden hesaplanacak.ve kesim boyu engage bolgesine denk gelmeli.kesım boyu dolunca.sıfırlanmalı ve tekrar saymalı.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Tablo boyunuz + Lead Pals değeri = master saykıldır yani bunu ürün boyu gibi değerlendirebilirsiniz. Böylelikle tablo ile gidip gelir belirli bir ürün boyu akar ve üzerine lead pals kadar bekleterek ürün boyuna tamamlatabilirsiniz.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:

Mesaj gönderen fractal »

yani;
urun boyu tamamlanınca fiziksel cıkış almam gerekiyor.kesim boyu ok gibi.boylece kesim yapacağım.bunu bir fiziksel cıkışa nasıl aktaracağım.senkron oldum sinyalini alıyorum.yada bu noktada bir plc kullanıp aynı zamanda ona kesim hesabı yaptırıp sistem senkron olunca mı kesim yaptırmalıyım.ama bu durumda master enkoderi hem slave hem plc ye nasıl gireceğim.enkoder line drive.plc sv28.
Kilitli

“Servo Forum” sayfasına dön