Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz. https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
bu aşağıdaki resimdeki XYChart daki eğriyi adım adım giriyorum kaydetme tuşuna bu scripti yazdım ve eğrinin o adımdaki oksijen veya hava seçimine göre farklı seksiyonlarının farklı renklerde çizilmesini istiyorum
ama yapamadım nereyi düzeltmem gerekir ( oksijen hava check işaretini her adımda değiştirdim )
İzlemek istediğiniz dataları History Variable altında bulunan Record Variable yada History Grup altından kayıt altına alabilirsiniz. SCADA açık olduğu sürece datalarınız, kayıt ayarlarınıza göre, sürekli olarak database içerisine kaydedilecektir.
(Record variable içerisinde tanımlanan datalar zaman etiketlerine göre kaydedilmekte ve çağrılmaktadır. History Group içerisindeki datalar ise zaman aralığına göre filtrelenebilmektedir.)
Kayıtlı olan datalarınızı aşağıdaki şekilde tarih saat aralığınıza göre XY Curve içerisinde listeleyebilirsiniz.
Record Variable kullanılıyorsa; (Record Query butonu içinde yer alıyor.)