Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
PLC ile HMI HABERLEŞME
- DEN
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
PLC ile HMI HABERLEŞME
Merhaba DVP20SX211T plc ile Dop107-CV hmı ekranın haberleşmesinde sorun yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Gönderdiğim dosyalardaki programlarla haberleşme ile HMI ekran ile ASD-B2-1021-B sürücü kontrolü hız kontrolü yapmak istiyorum. Fakat örneğin X2' ye bağlı start push butonuna bastığımda plc üzerinden girişin ışığı yanıyor fakat programda online modda iken herhangi bir değişiklik olmuyor.Bu durumun sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim?Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Oğuzhan
- İletişim:
Re: PLC ile HMI HABERLEŞME
Merhaba;
X2 girişini yükselen kenar yerine normalde açık kontak olarak ayarlayıp dener misiniz. Ayrıca M0'ın rst şartlarının aktif olmadığından emin olun.
X2 girişini yükselen kenar yerine normalde açık kontak olarak ayarlayıp dener misiniz. Ayrıca M0'ın rst şartlarının aktif olmadığından emin olun.
- Yakup
- İletişim:
Merhaba
Birden fazla koşulda M0 bitinizi rst yapıyorsunuz yazılımınızda gözden geçirin ilgili düzeltmeleri yapınız.
Birden fazla koşulda M0 bitinizi rst yapıyorsunuz yazılımınızda gözden geçirin ilgili düzeltmeleri yapınız.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- DEN
- İletişim:
X2' ye bağlı start push butonuna bastığımda plc üzerinden girişin ışığı yanıyor fakat programda online modda iken herhangi bir değişiklik olmama sorunu çözüldü teşekkür ederim.
Fakat Hmı ekran üzerinden m0 çalıştırma butonuna bastığımda herhangi bir değişiklik olmuyor ve plc üzerinde RS-232 haberleşme ışığı yanıyor sadece ama ben hmı ekran ile RS485 haberleşme kullanmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Fakat Hmı ekran üzerinden m0 çalıştırma butonuna bastığımda herhangi bir değişiklik olmuyor ve plc üzerinde RS-232 haberleşme ışığı yanıyor sadece ama ben hmı ekran ile RS485 haberleşme kullanmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?
- Yakup
- İletişim:
“RS-485 ile haberleşme yapacaksanız, sisteminizde master–slave ilişkisi bulunmaktadır. Master cihaz olarak HMI’yı seçmişsiniz. Diğer cihazlarda ise slave haberleşme ayarlarını yaparak ve her birine farklı istasyon adresi vererek haberleşmeyi sağlayabilirsiniz.”
- DEN
- İletişim:
ASD-B2-1021-B Sürücü için haberleşme ayarını nasıl yapabilirim?vHenüz bir parametre ayarı yapmadım.
DVP20SX211T Plc için haberleşme ayarı ladder komutlarında ayarlamasını yaptım. Com2 ile plc rs 485 e göre ve com3 ile inverter rs 485 e göre bağlantısını yaptım ama Plc üzerinde rs485 ışığı yanmıyor. Hmı üzerindeki herhangi bir butona basmam online moddayken plc üzerinde herhangi bir değişiklik yapmıyor.
DVP20SX211T Plc için haberleşme ayarı ladder komutlarında ayarlamasını yaptım. Com2 ile plc rs 485 e göre ve com3 ile inverter rs 485 e göre bağlantısını yaptım ama Plc üzerinde rs485 ışığı yanmıyor. Hmı üzerindeki herhangi bir butona basmam online moddayken plc üzerinde herhangi bir değişiklik yapmıyor.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Yakup
- İletişim:
ASDA-A2 ve ASDA-B2 Sürücülerde Modbus Haberleşme dökümanını inceleyin.
Hmı tarafından haberleşme seçiminiz doğru, servonun modbus adreslerini ve kablo bağlantılarını , haberleşme ayarlarını doğru yaparak haberleşebilirsiniz.
Hmı tarafından haberleşme seçiminiz doğru, servonun modbus adreslerini ve kablo bağlantılarını , haberleşme ayarlarını doğru yaparak haberleşebilirsiniz.