DVP SV2 PLC ile oluşturduğum projemde 1 eksende pozisyon kontrol yapar iken;
Örnek veriyorum P1-44veP1-45 ile pulse çözünürlüğümü ayarladım. 1000mm git hareketini başlattım. Bu hareket içerisindeyken harici bir pot yardımıyla, frekansını değiştirip hızıyla oynayabilir miyim. Ayrıca hareketleri artı ve eksi yönde yapacağım.
Araştırmalarımda tam anlamıyla yapamayacağımı gözlemledim. Sizlerim tavsiyeleri varmıdır acaba?
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Hız ve Pozisyon Kontrol
- OgzhnAydn
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: Hız ve Pozisyon Kontrol
DDRVI/DDRVA komutlarında komut aktif edildiğinde hız ve pozisyon değerleri değiştirilemez. Data adres değerleri değiştirilse bile bu değişiklik bir sonraki start sinyali ile geçerli olacaktır.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- OgzhnAydn
- İletişim:
Bahsettiğiniz 2 komutun özelinden çıkarsak herhangi bir başka yöntemle de sonuca ulaşmamız mümkün değilmidir acaba Turhan Bey?
- Turhan
- İletişim:
Motoru tek yönde kontrol edecekseniz DPLSY komutunun çalışmasını inceleyiniz.
.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey