Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Hız ve Pozisyon Kontrol

Kullanıcı avatarı
OgzhnAydn
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Hız ve Pozisyon Kontrol

Mesaj gönderen OgzhnAydn »

DVP SV2 PLC ile oluşturduğum projemde 1 eksende pozisyon kontrol yapar iken;
Örnek veriyorum P1-44veP1-45 ile pulse çözünürlüğümü ayarladım. 1000mm git hareketini başlattım. Bu hareket içerisindeyken harici bir pot yardımıyla, frekansını değiştirip hızıyla oynayabilir miyim. Ayrıca hareketleri artı ve eksi yönde yapacağım.
Araştırmalarımda tam anlamıyla yapamayacağımı gözlemledim. Sizlerim tavsiyeleri varmıdır acaba?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Hız ve Pozisyon Kontrol

Mesaj gönderen Turhan »

DDRVI/DDRVA komutlarında komut aktif edildiğinde hız ve pozisyon değerleri değiştirilemez. Data adres değerleri değiştirilse bile bu değişiklik bir sonraki start sinyali ile geçerli olacaktır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
OgzhnAydn
İletişim:

Mesaj gönderen OgzhnAydn »

Bahsettiğiniz 2 komutun özelinden çıkarsak herhangi bir başka yöntemle de sonuca ulaşmamız mümkün değilmidir acaba Turhan Bey?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Motoru tek yönde kontrol edecekseniz DPLSY komutunun çalışmasını inceleyiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“Servo Forum” sayfasına dön