Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ASD-B2-0421-B SERVOYU HMİ PANELDEN KONTROL

Kullanıcı avatarı
serkanmavis
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: ASD-B2-0421-B SERVOYU HMİ PANELDEN KONTROL

Mesaj gönderen serkanmavis »

Turhan Bey, dopsoft ta değişiklikleri yaptım.servo: 1 ve plc: 2 olarak ayarlı.deneyince com 1 station 1 read error hatası alıyorum.
servoda ayarlarım şu şekilde;
p3-00 1
p3-01 11
p3-02 11
p3-05 0
p3-06 yı 0 ayarlıyorum harici pals için. bunlarda bir yanlışlık ya da eksik var mı acaba?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Servo P3-xx parametre grubundan haberleşme ayarlarınızı 7,E,1,9600 ASCII ve istasyon numaranızı 1 ayarlamışsınız.

Almış olduğunuz hata okuma hatasıdır. Doğru adresten doğru verileri okduğunuza emin olun. Okum adresinin Modbus adresini, data uzunluğu ve data formatlarını kontrol ediniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
serkanmavis
İletişim:

Turhan Bey merhaba, haberleşme sorunumu çözmeyi başaramadım.ekteki dosyayı inceleyip hatamı söyleyebilir misiniz ? servo 1,plc 2 ayarlı.
Ya da demo programlar içinde, kullanabileceğim bir örnek gösterebilir misiniz? Ürünler;dpob ekran,b2 servo ve sv2 plc.Teşekkürler..
66I.dps
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Programda göze çarpan bir sorun görünmemekte kablo bağlantısı sorunu olabilir. Çünkü tamamen iletişimsizlik durumu mevcut. Hani yazma hatası, adres hatası gibi durum söz konusu olsa belki yazılımda hatalı adres tanımı olabilir diyebiliriz ama sizdeki durum şuan iletişim kurulamama sorunu. Haberleşme ayarlarınız ve istasyon adresiniz eşleşiyor. Son durum RS485 bağlantı kablonuzu aşağıdaki ile kontrol ediniz.

ASDA-B2 CN3 Pin Açıklamaları
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
serkanmavis
İletişim:

Uğur Bey cevabınız için teşekkür ederim.plc dop panele yakın olduğu için haberleşme kablosunu önce plc 'ye girmişim. (plc adresi2). oradan çıkıp servo sürücüsüne giriyor.(adres1)Soruna bu bağlantı sebep olabilir mi acaba?Fark eder mi?Henüz bağlantıyı değiştirme fırsatım olmadı.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Döngüyü tamamladıktan sonra olmaz fakat pin bağlantılarını kontrol edin. Yinede direkt bağlayarak test edin.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“Servo Forum” sayfasına dön