Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
CAN OPEN HARİCİ ENKODER
- orn1torenk
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
CAN OPEN HARİCİ ENKODER
Merhaba , can open ile sürdüğüm bir servo motor sürücüsüne harici enkoder bağlayıp , bu bağladığım enkodere göre konum almasını istiyorum. ASD A2-B2 Servolarda enkoder bağlantısı adlı dökümanı inceledim fakat cn1 içerisindeki bağlantı 41 ve 37 pulse sıgn pinlerine olduğu yazılmış . Bu bağlantı yapıldıktan sonra ben servoyu can open ile bir şey değiştirmeden sürebiliyor muyum ?
- İslam
- İletişim:
Re: CAN OPEN HARİCİ ENKODER
Merhaba,
CANOpen ile sürüyorsanız kontrol modunuz haberleşme/dahili pozisyonlama olduğu için belirttiğiniz şekilde sürülemez çünkü kontrol modunu Harici Pozisyonlamaya almanız gerekir. Encoderi kontrolcüye bağlayıp orada algoritmanızı yazıp CANOpen arabirimi ile haberleşme üzerinden kontrol edilebilir.
CANOpen ile sürüyorsanız kontrol modunuz haberleşme/dahili pozisyonlama olduğu için belirttiğiniz şekilde sürülemez çünkü kontrol modunu Harici Pozisyonlamaya almanız gerekir. Encoderi kontrolcüye bağlayıp orada algoritmanızı yazıp CANOpen arabirimi ile haberleşme üzerinden kontrol edilebilir.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- orn1torenk
- İletişim:
Peki ben harici olarak pulse ve sıgn ile sürüyorum diyelim normalde 41 ve 37 ye bağlantımı yapıyordum , enkoder bağlantı şemasıda aynı pinlere bağlantı göstermekte kafam orada karıştı . Benim istediğim kendi enkoder değerini değilde extra taktığım enkoder değerine göre konum bulması .
- İslam
- İletişim:
Harici takacağınız encoderde bir pulse kaynağı olduğu için Pulse ve Yön uçlarına bağlantı yapabilirsiniz. Orada encoderin Line driver veya Open collectör olma durumuna göre farklı bağlantılar oluyor.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey