Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

CAN OPEN HARİCİ ENKODER

Kullanıcı avatarı
orn1torenk
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

CAN OPEN HARİCİ ENKODER

Mesaj gönderen orn1torenk »

Merhaba , can open ile sürdüğüm bir servo motor sürücüsüne harici enkoder bağlayıp , bu bağladığım enkodere göre konum almasını istiyorum. ASD A2-B2 Servolarda enkoder bağlantısı adlı dökümanı inceledim fakat cn1 içerisindeki bağlantı 41 ve 37 pulse sıgn pinlerine olduğu yazılmış . Bu bağlantı yapıldıktan sonra ben servoyu can open ile bir şey değiştirmeden sürebiliyor muyum ?
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: CAN OPEN HARİCİ ENKODER

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

CANOpen ile sürüyorsanız kontrol modunuz haberleşme/dahili pozisyonlama olduğu için belirttiğiniz şekilde sürülemez çünkü kontrol modunu Harici Pozisyonlamaya almanız gerekir. Encoderi kontrolcüye bağlayıp orada algoritmanızı yazıp CANOpen arabirimi ile haberleşme üzerinden kontrol edilebilir.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
orn1torenk
İletişim:

Mesaj gönderen orn1torenk »

Peki ben harici olarak pulse ve sıgn ile sürüyorum diyelim normalde 41 ve 37 ye bağlantımı yapıyordum , enkoder bağlantı şemasıda aynı pinlere bağlantı göstermekte kafam orada karıştı . Benim istediğim kendi enkoder değerini değilde extra taktığım enkoder değerine göre konum bulması .
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Harici takacağınız encoderde bir pulse kaynağı olduğu için Pulse ve Yön uçlarına bağlantı yapabilirsiniz. Orada encoderin Line driver veya Open collectör olma durumuna göre farklı bağlantılar oluyor.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“Servo Forum” sayfasına dön