Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Dvp iler servo çalışır mı?

Kullanıcı avatarı
Murat4006
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Dvp iler servo çalışır mı?

Mesaj gönderen Murat4006 »

Merhaba elimde dvp serisi plc var ve servo sürücüler var bunları pals vererek bir hmı panel uzerinden ileri geri nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: Dvp iler servo çalışır mı?

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

PLC'de pulse komutlarını yazıp, pulse komutları içerisindeki frekans ve pulse değerlerini bir değişkene atayıp(Örneğin D0 gibi) sonrasında bu adreslere HMI üzerinden veri yazabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
Murat4006
İletişim:

Teşekkür ediyorum orayı çözebildim ama başka bir sorunla karşılaştım 2 ekseni aynı anda hareket ettirmek istiyorum aslında yapmak istediğim x ve y eksenini aynı anda hareket ettirip bir daire vb şeyler çizebilmek yani hmı panelde x ve y d100 veya d200 gibi alanlardan move ile pulse yönlendirirken sadece tek ekseni hareket ettirebiliyorum aynı anda 2 ekseni hareket ettirip bir değer girerek girdiğim değere göre nasıl eğri çizdirebilirim yardımcı olursanız cidden çok minnettar olurum videoları izledim 2 saatlik bir video var "TPO" 2-AXİS ARC İNTERPOLATİON sekmesini gordüm ama oraya 1 kez değer yazabiliyoruz sihirbazdan galiba ordaki değerleri sürekli hmı üzerinden değiştirmeyi yapamadım.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

DVP PLC İnterpolasyon Komutları dokümanı içerisinde Dairesel interpolasyon örneğini inceleyebilirsiniz. Komutun değişkenleri Word cinsinden ayarlanabilir.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
Murat4006
İletişim:

Çok teşekkür ediyorum

“PLC Forum” sayfasına dön